Oplossingsgerichte coaching

Oplossingsgerichte coaching, wat is dat nu?

Oplossingsgerichte coaching betekent niet dat de therapeut al jouw problemen of moeilijkheden voor jou zal oplossen. Oplossingen starten altijd bij jezelf. Samen verkennen we wat de struikelblokken zijn en wat er reeds is uitgeprobeerd. De therapeut heeft het uiterste respect voor het verhaal van de cliënt, we nemen daar zeker de tijd en ruimte voor. Oplossingsgerichte coaching gaat er vanuit dat iedereen de mogelijkheden heeft om met moeilijkheden om te gaan. Soms hebben we wat ondersteuning nodig om opnieuw perspectieven te zien. 

Oplossingsgerichte coaching focust op wat er ondanks je problemen allemaal wel nog goed gaat. We zetten in op jouw talenten en vaardigheden om zo je zelfbeeld en zelfvertrouwen te versterken. Je gaat kijken naar de nabije toekomst en de mogelijkheden die daarin liggen. De weg naar succes begint steeds bij één kleine stap in de juiste richting.

Samen starten we een traject waarvan de cliënt mag bepalen wat hij stap voor stap wil aanpakken. De cliënt is ook steeds in controle over het traject, je bepaalt zelf de frequentie van de sessies

De uiteindelijke uitkomst van het traject is dat cliënt zich gesterkt voelt en veerkrachtig is om problemen te zien als uitdagingen.