Wie ben ik?

Je eigen kinderen zijn vaak je grootste leermeester. 

Hallo,

mijn naam is Tineke Vandeputte.

Ik stond 18 jaar in het buitengewoon onderwijs, waar ik lesgaf aan kinderen met aandacht- en concentratieproblemen. 

Ik ben ook mama van drie kinderen. Je eigen kinderen zijn vaak je grootste leermeester.

Toen mijn oudste zoon diagnose ASS-ADHD kreeg, hadden we al een serieuze zoektocht achter de rug. De vele uitdagingen deden me in het verleden vaak twijfelen aan mezelf als ouder. En afvragen hoe het komt dat mijn kind zo reageert of zich zo gedraagt. Herkenbaar?

Bij kinderen met een labeltje (en ook zonder) is het steeds zoeken naar wat werkt en wat niet werkt. Het maakte me ook tot de mama, coach die ik vandaag ben. Was het altijd gemakkelijk? Neen. Heb ik dan nooit geen problemen meer met mijn kinderen? Neen. Het is een voortdurend zoeken naar oplossingen en steeds afstemmen op je kind. Ondertussen heb ik een hele rugzak aan tools en tips en kan ik goed en snel inschatten wat een kind nodig heeft om zich goed te voelen. Mijn kinderen verrijkten mijn leven op heel veel vlakken. Vandaag ben ik diep dankbaar voor de inzichten en lessen en al de ervaring die ik zo kon opbouwen.

Van hieruit is de idee van mijn praktijk ontstaan. 
Want je kind komt nu eenmaal niet met een handleiding, hoe handig dit soms wel zou zijn ;-).
Ik weet uit eigen ervaring hoe intens en pittig opvoeden kan zijn.
En als ouder sta je vaak te dicht bij je kind om te kunnen waarnemen waar het precies verkeerd loopt.
Het goede nieuws is dat ik samen met jou en je kind een aanpak op maat uitstippel totdat jullie voelen dat jullie weer alleen verder kunnen.

Want kinderen en ouders in hun kracht zetten, is wat ik doe! 

Liefs,

Tineke


Opleidingen:

  • Opleiding Leerkracht Lager Onderwijs
  • Opleiding Leerkracht Buitengewoon Lager Onderwijs
  • Opleiding Kinder- en jongerencoaching
  • Module Oplossingsgerichte therapie
  • Opleiding Bach bloesemconsulente
  • Opleiding Autisme coach
  • Module Autisme Centraal concreet kinderen
  • Module visueel praten met kinderen 
  • Module Stresskids
  • Postgraduaat: 'Oplossingsgericht cognitief systemisch therapeut' i.o. aan Korzybski-instituut, Brugge


Het geeft me de grootste voldoening om kinderen en hun ouders opnieuw gelukkig te zien 'stralen'.