Bach bloesemtherapie

De Bach bloesemtherapie is een ondersteunende therapie, ontwikkeld door Dokter Edward Bach in 1930. 

De therapie is erop gebaseerd dat bepaalde bloesems een harmoniserende en positieve kracht bevatten die werkzaam is op het energetisch niveau. De bloesemremedies oefenen een positieve invloed uit op emotioneel onevenwicht, veroorzaakt door negatieve gevoelens zoals angst, twijfel, schuldgevoel, onverwerkt verdriet, stress, gebrek aan zelfvertrouwen, verbittering, zorgen, piekeren, ongeduld, enz.

Ze helpen een negatief gemoed weer tot harmonie te brengen, waarbij je je niet alleen geestelijk beter voelt, maar waardoor ook het lichaam naar een betere gezondheid evolueert.
Bachbloesems bieden ondersteuning bij problemen, zijnde het verwerken van ziekteprocessen of moeilijke levensomstandigheden, problemen op school of op het werk, echtscheiding, het verwerken van verlieservaringen.... Bach Remedies hebben ook een belangrijke preventieve waarde.

Bachbloesemremedies kunnen gebruikt worden door iedereen. Ze beïnvloeden de werking van de reguliere medicatie niet. De Bachbloesemremedies zijn totaal ongevaarlijk. Ze kunnen bovendien probleemloos gecombineerd worden met elke andere behandeling of medicatie. We noemen het daarom een complementaire therapie. Iedereen kan ze gebruiken. Van baby's, bejaarden, tot dieren en planten.

De Bachbloesemtherapeut gaat via gesprek de juiste bloesems uitkiezen die u of uw kind emotioneel ondersteunen. Deze worden verwerkt in een remedie op maat.

Opgelet: Het heet niet voor niets Bach bloesemtherapie. Naast het innemen van de Bach bloesems, is het soms nodig om situaties therapeutisch aan te pakken.